21. juli 2020

Spar penge på lærlinge – op til 90 procent tilskud!

Af: Jesper Melgaard

Der er penge at spare på lærlinge-udgifterne. Den nye lærlingepakke betyder, at virksomheder kan få dækket hovedparten af deres lønudgifter til lærlinge i resten af 2020. TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer medlemsvirksomhederne til at benytte lejligheden til at skifte de korte aftaler ud med restaftaler nu.

Har du lærlinge på en kort uddannelsesaftale, er der penge at hente ved at opsige aftalen og i stedet indgå en restaftale for den resterende del af lærlingens uddannelsestid.

– På grund af den lærlingepakke, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i slutningen af maj, kan du som virksomhed faktisk få hele 90 procent i lønrefusion for restaftaler, der er indgået efter den 1. maj 2020, siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

– Og da den forhøjede refusion gælder året ud, vil det være en oplagt lejlighed til at opsige de korte uddannelsesaftaler, virksomhederne eventuelt har med deres lærlinge og erstatte dem med lange aftaler i stedet. På den måde får lærlingene en langt større tryghed i deres uddannelse, og virksomhederne får mulighed for i endnu højere grad at præge lærlinge – uden at det koster det store, siger Tina Voldby.

– Kort fortalt så er der en gevinst på enten 15, 45 eller 90 procent af lønomkostningerne i resten af 2020 ved at ændre de korte uddannelsesaftaler til restaftaler. Det er tal, der bør være interessante for langt de fleste virksomheder, siger Tina Voldby.

Læs mere om lærlingepakken her